Sitkovetsky Trio

trio

Het Sitkovetsky Trio bestaat sinds 2007 en debuteerde in oktober 2013 in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Het pianotrio won in de beginjaren prijzen als de
International Commerzbank Chamber Music Award, de Philharmonia-Martin Chamber Music Award en de Kirckman Concert Society Award. De formatie kreeg les aan de Royal Academy of Music in Londen en aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

Start / pauzeer slideshow

Inmiddels concerteerden de musici in een reeks grote Europese concertzalen, ­waaronder de Londense Wigmore Hall, de Alte Oper in Frankfurt, het Louvre in Parijs en BOZAR in Brussel. Een recent hoogtepunt was hun vertolking van Beethovens Tripelconcert, tijdens uitvoeringen met het Konzerthausorchester Berlin. Het Sitkovetsky Trio tourde in 2013 door China en maakte twee jaar later zijn eerste concerttournee door de Verenigde Staten, met optredens in onder meer Washington en San Francisco. Het Sitkovetsky Trio nam inmiddels drie cd’s op, met muziek van Smetana, Suk, Dvoƙák, Brahms, Schubert en Mendelssohn.

Bijgewerkt op vrijdag 30 september 2016