Wie is Thomas Beijer?

Thomas Beijer

piano

Thomas Beijer studeerde bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde masterclasses bij onder anderen Jorge Luis Prats, Emanuel Ax, Menahem Pressler, Murray Perahia, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier en Elza Kolodin. In 2011 sloot hij zijn masterstudie af met de hoogste onderscheiding.

Met het winnen van het YPF Nationaal Pianoconcours 2007 was hij al in de top van een nieuwe generatie jonge pianisten in Nederland terechtgekomen. Al sinds zijn tiende jaar geeft Thomas Beijer recitals in Europa en Azië. Als solist speelde hij onder meer pianoconcerten van Mozart, Beethoven, Brahms, Grieg, Franck, Ravel, Gershwin en Adams met onder andere het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Studenten Orkest.

Start / pauzeer slideshow

Hij werkte met dirigenten als Neeme Järvi, Ed Spanjaard en Bas Wiegers. Zijn repertoire reikt van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse composities, en een speciale affiniteit heeft hij met Spaanse muziek.

Thomas Beijer maakt deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists en is regelmatig te gast bij Camerata RCO. Op cd nam hij muziek op van Brahms (2008) en Rachmaninoff (2012) en Spaans pianorepertoire (Canción y Danza, 2013). De pianist is ook actief als componist en bracht in het voorjaar van 2017 de roman Geen jalapeños uit.

Bijgewerkt op donderdag 11 april 2019