Wie is David Wilson-Johnson?

David Wilson-Johnson

bas

David Wilson-Johnson studeerde Modern Languages in Cambridge en zang aan de Royal Academy of Music in Londen. In het begin van zijn inmiddels vier decennia omspannende carrière was hij koorzanger, in onder meer het Monteverdi Choir en de BBC Singers.

Zijn debuut als operazanger maakte hij in 1976 in Henze’s We Come to the River in het Royal Opera House in Londen. Sindsdien was hij hier regelmatig te gast. De bariton trad ook op in de belangrijke theaters van Brussel, Madrid, Parijs en New York.

Start / pauzeer slideshow

Bij De Nationale Opera zong hij in werken als Brittens Peter Grimes, Boris Godoenov van Moesorgski en Wagners Die Meistersinger von Nürnberg. In 2006 nam David Wilson-Johnson afscheid van het operatoneel. Uitnodigingen als concertsolist brachten hem sindsdien bij bijvoorbeeld het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Orchestra of the Age of Enlightenment, The Philadelphia Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest.

Met het Orkest van de Achttiende Eeuw zong hij eerder onder meer in een concertante Così fan tutte van Mozart, die in oktober 2013 ook in Het Concertgebouw werd uitgevoerd.

Bijgewerkt op vrijdag 30 september 2016