Wie is Christopher Park?

Christopher Park

piano

Christopher Park was tijdens het Schleswig-Holstein Musik Festival 2014 de winnaar van de prestigieuze Leonard Bernstein Award. In het huidige seizoen maakt hij deel uit van de Rising Stars-serie, op voordracht van de twee belangrijkste concertzalen van Wenen.

De Duits-Koreaanse pianist is afkomstig uit Bamberg en is een leerling van Lev Natochenny en Joachim Volkmann. In de afgelopen tijd was hij als solist te beluisteren met onder meer de Wiener Symphoniker, het hr-Sinfonieorchester en het Symfonieorkest van Shanghai. Hij gaf recitals in tal van Europese landen, China, Zuid-Afrika en Korea. In maart 2016 debuteerde hij bovendien in de Verenigde Staten.

Start / pauzeer slideshow

Als liedbegeleider musiceerde Christopher Park met onder anderen sopraan Sumi Jo. In projecten rond muziek van Stravinsky, Schumann en Bach werkte de pianist samen met danser en choreograaf John Neumeier. Christopher Park maakte een aantal cd-opnamen, met muziek van Schubert, Brahms en Liszt maar ook met pianotranscripties van orkestwerken van Russische componisten.

In Het Concertgebouw maakt hij vandaag (11 september 2016) zijn debuut.

Bijgewerkt op vrijdag 9 september 2016