Wie is Susan Manoff?

Susan Manoff

piano

Susan Manoff is van Lets-Duitse afkomst en werd geboren in New York. Haar muzikale opleiding volgde ze aan de Manhattan School of Music en de University of Oregon.

Onder begeleiding van Gwendolyn Koldofsky specialiseerde ze zich in de kunst van het liedbegeleiden. Geïnspireerd door haar liefde voor het theater presenteerde Susan Manoff bovendien een aantal programma’s die muziek en literatuur met elkaar verbinden. Hierbij werkte ze samen met onder anderen de acteurs Jean Rochefort en Fabrice Luchini.

Start / pauzeer slideshow

De pianiste musiceerde in de afgelopen jaren met vocalisten als Sandrine Piau, Patricia Petibon en Véronique Gens. Met de laatstgenoemde sopraan legde Susan Manoff recentelijk muziek van Duparc, Chausson en Hahn op cd vast.

Met een andere muzikale partner, de Servische violist Nemanja Radulovic, maakte ze opnamen van sonates voor piano en viool van Beethoven en trad ze in 2007 op in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw in de serie Rising Stars. Met Patricia Petibon speelde ze eerder in de Kleine Zaal op 4 februari 2014. Naast haar werk als uitvoerend musicus is Susan Manoff als docent verbonden aan het conservatorium in Parijs.

Bijgewerkt op donderdag 26 mei 2016