Wie is Patricia Petibon?

Patricia Petibon

sopraan

Na haar studie aan het conservatorium in Parijs werd sopraan Patricia Petibon ontdekt door dirigent William Christie, waarna ze geregeld samenwerkte met diens Les Arts Florissants.

In 1996 maakte ze haar debuut in de Opéra de Paris, in Rameaus Hippolyte et Aricie. Sindsdien zong ze in vele producties, in de grote theaters van steden als München, Wenen, Brussel en Milaan. Hoogtepunten in de afgelopen jaren waren bijvoorbeeld de rol van Despina in Mozarts Così fan tutte tijdens de Salzburger Festspiele en van Susanna in Le nozze di F igaro tijdens het Festival van Aix-en-Provence.

Start / pauzeer slideshow

Patricia Petibon is ook als concertzangeres actief en werd in het huidige seizoen uitgenodigd door onder meer het Orchestre National de France, het Gewandhausorchester Leipzig en het Franse barokensemble Amarillis. Voor het geven van recitals is de sopraan in 2015/16 bijvoorbeeld te gast in Dortmund, Londen en Amsterdam.

De meest recente cd van Patricia Petibon, getiteld La belle excentrique, bevat veel muziek van het programma van vandaag. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw gaf ze één keer eerder een recital, op 4 februari 2014.

Bijgewerkt op donderdag 26 mei 2016