Wie is Patricia Petibon?

Patricia Petibon

sopraan

Patricia Petibon studeerde aan het Conservatoire National Supérieure de Musique in Parijs en werd ontdekt door dirigent William Christie, die haar uitnodigde bij zijn gezelschap Les Arts Florissants.

Ze maakte haar debuut op het operatoneel in 1996, tijdens een productie van Rameaus Hippolyte et Aricie in Parijs. Sindsdien zong de Franse sopraan vele rollen, in werk van componisten als Mozart, Offenbach, Donizetti, Poulenc en Berg. Ook werkte ze mee aan de wereldpremière van Philippe Boesmans’ opera Au monde, in de Koninklijke Muntschuwburg in Brussel.

Start / pauzeer slideshow

Uiteenlopende engagementen brachten de zangeres naar de grote operahuizen van steden als Wenen, Milaan, Madrid, Genève, München en Barcelona en de festivals van Salzburg en Aix-en-Provence. Ook voor het geven van recitals reist Patricia Petibon door Europa.

Ze werkt graag samen met pianiste Susan Manoff, maar deelde het podium ook met jazzvioliste Viola Monbet en jazzpianist Dimitri Naïditch. Veel succes had ze met het album La belle excentrique, met zeer gevarieerd Frans repertoire, opgenomen met Susan Manoff. Dit programma voerde ze onder meer uit in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw (in juni 2016), nadat ze daar in februari 2014 haar Amsterdamse recitaldebuut had gemaakt.

Bijgewerkt op woensdag 23 januari 2019