Modigliani Kwartet

kwartet

Het Modigliani Kwartet werd in 2003 in Parijs opgericht door vier vrienden. In 2004 won het het Tromp Internationaal Muziekconcours in Eindhoven, in 2005 het Vittorio Rimbotti Concours in Florence en in 2006 de Young Concert Artists International Auditions in New York.

Het kwartet bouwde een grote naam op en reist in het huidige en de komende seizoenen naar vele belangrijke podia en festivals in Europa, de Verenigde Staten, Japan, China, Korea en Australië. Zo is het Modigliani Kwartet te gast op podia als het Mozarteum in Salzburg, Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen, het Wiener Konzerthaus en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Start / pauzeer slideshow

Sinds 2014 voert het ensemble bovendien de artistieke leiding over het festival Rencontres Musicales d’Évian; lessen aan jonge musici zijn daarvan een vast onderdeel. Ook via masterclasses aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris draagt het Modigliani Kwartet zijn muzikale ervaring over op de jongere generatie.

De discografie van het kwartet omvat inmiddels acht cd’s; de meest recente bevat de drie strijkkwartetten van Robert Schumann. Sinds zijn debuut in de serie Strijkkwartetten van seizoen 2006/07 keerde het Modigliani Kwartet geregeld terug in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018