Wie is Barbara Kozelj?

Barbara Kozelj

mezzosopraan

De uit Slovenië afkomstige mezzosopraan Barbara Kozelj begon haar opleiding in Ljubljana en vervolgde deze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, De Nederlandse Opera Academie en de Dutch Opera Studio.

Onder leiding van Richard Egarr zong ze in 2014 in Bachs Matthäus-Passion bij de Academy of Ancient Music – onder meer in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Dezelfde partij zong ze in 2012 met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer en met dezelfde dirigent zong ze in ditzelfde oratorium in Carnegie Hall in New York.

Start / pauzeer slideshow

Bij onder meer De Nationale Opera en de Opera van Essen, waaraan ze als vaste gast is verbonden, zong Barbara Kozelj belangrijke rollen in werken van componisten als Monteverdi, Händel, Mozart, Ravel, Britten, Richard Strauss en Glass. De partij van Blumenmädchen vertolkte ze in een productie van Wagners Parsifal onder leiding van Jaap van Zweden; de opname hiervan werd bekroond met een Edison Award.

Optredens als concertzangeres brachten Barbara Kozelj inmiddels bij vele Nederlandse orkesten, Asko|Schönberg, het Gabrieli Consort, het Orchestra of the Age of Enlightenment, het Sloveens Philharmonisch Orkest en zeer regelmatig bij het Boedapest Festival Orkest. Ze werkte met dirigenten als Gennadi Rozjdestvenski, Neeme Järvi, Kenneth Montgomery, Ed Spanjaard, Jan Willem de Vriend en Reinbert de Leeuw. Later dit seizoen maakt Barbara Kozelj haar recitaldebuut in de Vocale Serie, met aan de piano Julius Drake.

Bijgewerkt op maandag 18 april 2016