Wie is Dominik Wörner?

Dominik Wörner

bas

Dominik Wörner studeerde kerkmuziek, muziekwetenschap, klavecimbel, orgel en zang. Lessen ­liedinterpretatie kreeg hij van pianist ­Irwin Gage. Een belangrijk moment in zijn vroege carrière was het winnen van een eerste prijs van het Internationale Bach Concours in Leipzig in 2002.

Sindsdien zong Dominik Wörner de grote oratoriumpartijen voor zijn stemvak onder leiding van dirigenten als Philippe Herreweghe, Christophe Coin en Thomas Hengelbrock. Hij werd uitgenodigd door bijvoorbeeld het Münchner Rundfunkorchester, de Bamberger Symphoniker, La Petite Bande, en het Koninklijk Concertgebouworkest (voor Bachs Matthäus-Passion in 2004).

Start / pauzeer slideshow

Recente hoogtepunten waren een internationale tournee met Collegium Vocale Gent en uitvoeringen van een aantal wereldlijke cantates van Bach met het Bach Collegium Japan in Tokio. Ook musiceerde hij met het Bach-Collegium Stuttgart.Dominik Wörner is op meer dan vijftig cd’s en dvd’s te beluisteren en maakte geprezen opnamen van Schuberts liedcycli Winterreise en Schwanengesang.

Dominik Wörner is oprichter van het ensemble Sette Voci. Naast zijn werk als uitvoerend musicus is hij artistiek leider van de concertserie ‘Kirchheimer Konzert­winter’. In april 2016 was Dominik Wörner in Het Concertgebouw een van de solisten in Bachs ­Hohe Messe door het Bach Collegium Japan.

Bijgewerkt op dinsdag 24 april 2018