Wie is Hartmut Höll?

Hartmut Höll

piano

De Duitse pianist Hartmut Höll was in de afgelopen decennia veelvuldig te beluisteren op de internationale podia en concentreerde zich daarbij op de kunst van het liedbegeleiden.

Van 1982 tot 1992 was hij de vaste duopartner van de legendarische bariton Dietrich Fischer-Dieskau. Met hem was hij te gast in de grote concert­zalen van bijvoorbeeld Berlijn, München, Londen en New York. Hartmut Höll werkte tevens jarenlang samen met de Japanse sopraan Mitsuko Shirai. Ook musiceert hij veelvuldig met Renée Fleming en trad hij op met zangers als Thomas Hampson, Christoph Prégardien en Hermann Prey.

Start / pauzeer slideshow

Onder de instrumentalisten waarmee Hartmut Höll het podium deelde, zijn bijvoorbeeld altvioliste Tabea Zimmermann en klarinettiste Sabine Meyer. Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus geeft Hartmut Höll les. Hij was verbonden aan de conservatoria in Stuttgart, Frankfurt en Keulen; momenteel doceert hij aan de Musikhochschule in Karlsruhe.

In 2012 verscheen van zijn hand het autobiografische boek WordMusic. Het laatste optreden van Hartmut Höll in Het Concertgebouw was in november 2005, ook toen in een recital met Renée Fleming.

Bijgewerkt op donderdag 25 februari 2016