Wie is Hannah Morrison?

Hannah Morrison

sopraan

De IJslands-Schotse so­praan Hannah Morrison studeerde zang en piano aan het conservatorium in Maastricht, studeerde af bij Barbara Schlick aan de Musikhochschule ­Köln en volgde haar masteropleiding bij Rudolf Piernay aan Guildhall School of Music and ­Drama in Londen.

Ze werkt vaak samen met John Eliot Gardiner; onder zijn leiding debuteerde ze op de Salzburger Festspiele en op de BBC Proms. Met de pianisten Eugene Asti en Graham Johnson gaf ze recitals tijdens het Oxford Lieder Festival en in Wigmore Hall.

Start / pauzeer slideshow

Hannah Morrison soleerde bij onder meer het Bach Collegium Japan, het Ricercar Consort, het Beethoven Orchester Bonn, Colle­gium Vocale Gent, B’Rock en Les Arts Florissants. In 2017 zong ze in een tournee van het Gewandhausorchester Leipzig onder leiding van Herbert Blomstedt in Parijs, Wenen en Tokio de sopraansolo in Ein deutsches Requiem van Brahms.

Deze zomer debuteert ze met dezelfde dirigent en het Boston Symphony Orchestra op het Tanglewood Festival. In Het Concertgebouw maakte Hannah Morrison haar debuut in maart 2016, in Bachs Matthäus-Passion door het Monteverdi Choir en de English Baroque Soloists onder leiding van John Eliot Gardiner.

Bijgewerkt op dinsdag 24 april 2018