Wie is Francesco Piemontesi?

Francesco Piemontesi

piano

De Zwitser Francesco Piemontesi studeerde bij Arie Vardie, volgde later lessen bij Murray Perahia, Cécile Ousset en Alexis Weissenberg, en ook Alfred Brendel was een belangrijk mentor. In 2007 was hij prijswinnaar van het Koningin Elisabeth Concours en van 2009 tot 2011 was hij BBC New Generation Artist.

Francesco Piemontesi geniet bekendheid wegens zijn interpretaties van de muziek van Mozart en van repertoire uit de vroege Romantiek. Hij speelt echter ook graag composities van toondichters uit de latere negentiende en de twintigste eeuw als Brahms, Liszt, Debussy, Bartók, Messiaen en Stockhausen.

Voor het geven van solorecitals was de pianist te gast op de bekende podia van bijvoorbeeld New York, Berlijn, Wenen en Zürich. In januari 2016 begon hij een Mozartcyclus in de Londense Wigmore Hall die in totaal drie seizoenen omspant.

Start / pauzeer slideshow

In het huidige seizoen debuteert Francesco Piemontesi bij onder meer het Leipziger Gewandhausorchester, het Orchestra Philharmonique de Radio France, het Los Angeles Philharmonic Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe.

Als kamermusicus speelt de pianist graag met collega’s als Jörg Widmann, Antoine Tamestit, Renaud en Gautier Capuçon en het Emerson Kwartet. Sinds 2012 is hij bovendien artistiek directeur van de Settimane Musicali di Ascona.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw debuteerde Franceso Piemontesi met een solorecital in maart 2012.

Bijgewerkt op woensdag 24 februari 2016