Artemis Kwartet

kwartet

Het Artemis Kwartet werd in 1989 opgericht aan de Musikhochschule in Lübeck en heeft tegenwoordig zijn thuisbasis in Berlijn. In de beginjaren werden de vier musici gecoacht door onder meer Walter Levin, Alfred Brendel, het Alban Berg Kwartet en het Emerson Kwartet.

Een belangrijk moment in de ontwikkeling van het ensemble was het winnen van de eerste prijs van het ARD Concours in München in 1996. Sindsdien verzorgt het Artemis Kwartet wereldwijd optredens. Het heeft eigen concertseries in de Philharmonie in Berlijn, het Wiener Konzerthaus en het Prinzregententheater in München.

Start / pauzeer slideshow

Het Artemis Kwartet speelt graag samen met andere instrumentalisten; zo nam het met Leif Ove Andsnes pianokwintetten van Schumann en Brahms op en maakte het met cellist Truls Mørk een opname van Schuberts Strijkkwintet.

Het ­Artemis Kwartet speelt ook graag moderne muziek: onder anderen Jörg Widmann en Thomas Larcher schreven nieuw werk voor het ensemble. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was het Artemis Kwartet verschillende keren te gast, voor het laatst in maart 2016.

Bijgewerkt op zondag 25 februari 2018