Wie is Cathy Krier?

Cathy Krier

piano

Cathy Krier kreeg vanaf haar vijfde les aan het conservatorium in haar geboorteplaats Luxemburg. Ze vervolgde haar opleiding aan de Musikhochschule in Keulen bij Pavel Gililov en in Fiesole bij Andrea Lucchesini.

Cathy Krier concerteert veelvuldig in eigen land; zo trad ze in 2005 samen met pianist Cyprien Katsaris op tijdens het openingsconcert van de nieuwe Philharmonie Luxembourg. Internationale engagementen brachten de pianiste naar podia in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en de Verenigde Staten.

Start / pauzeer slideshow

Samen met het Letlands Philharmonisch Kamerorkest maakte ze op vijftienjarige leeftijd een opname van Beethovens Vierde pianoconcert. Als solist was ze ook te beluisteren met gezelschappen als het Orchestre Philharmonique du Luxembourg en L’Estro Armonico.

In het kader van de Rising Stars-serie van dit seizoen (2015/16) vertolkt Cathy Krier een speciaal voor haar geschreven compositie van Wolfgang Rihm. Op haar meest recente cd combineert ze de Pièces de clavecin van Jean-Philippe Rameau met Musica ricercata van György Ligeti. In Het Concertgebouw maakt ze vandaag haar debuut.

Bijgewerkt op dinsdag 23 februari 2016