Nationaal Kinderkoor

koor

Het Nationaal Kinderkoor valt onder Vocaal Talent Nederland, de stichting die ook het Nationaal Jongenskoor, het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Gemengd Jeugdkoor omvat. Artistiek leider van het geheel is Wilma ten Wolde.

In het Nationaal Kinderkoor zingen talentvolle kinderen van 10 t/m 15 jaar uit heel Nederland. Een team van docenten verzorgt de coaching van de kinderen op diverse regionale lesplaatsen. Vocal coach van het Nationaal Kinderkoor is Irene Verburg.

Start / pauzeer slideshow

Het koor trad op bij de doop van Prinses Amalia en zong tientallen producties met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest en de Berliner Philharmoniker, en met dirigenten als Simon Rattle, Bernard Haitink, Jaap van Zweden, Mariss Jansons, Nikolaus Harnon-court, Philippe Herreweghe en Markus Stenz.

De vorige optredens van het Nationaal Kinderkoor met het Koninklijk Concertgebouw-orkest waren in september en oktober 2018, toen het een aandeel had in respectievelijk Honeggers Jeanne d'Arc au bûcher en Brittens War Requiem.

Bijgewerkt op woensdag 21 november 2018