Wie is Florian Boesch?

Florian Boesch

bariton

De Oostenrijkse zanger Florian Boesch ontwikkelde zich in de afgelopen decennia tot een toonaangevend lied-, oratorium- en concertzanger en is vaste gast in de grote ­concertzalen. In het huidige seizoen zingt hij bijvoorbeeld in Wigmore Hall in Londen, de Philharmonie in Luxemburg en het Wiener Konzerthaus en is hij als solist geëngageerd door gezelschappen als de Berliner Philharmoniker, Concentus ­Musicus Wien en het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks.

Start / pauzeer slideshow

In eerder jaren musiceerde Florian Boesch met onder meer het Gewandhausorchester Leipzig, het London ­Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouw­orkest. In de afgelopen tijd was de bariton ook regelmatig actief in het operatheater. Zo zong hij in het Theater an der Wien en tijdens de ­Salzburger Festspiele.

Bij De Nationale ­Opera nam hij in november 2016 in Händels ­Jephtha de partij van Zebul voor zijn rekening. ­Florian Boesch kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn grootmoeder, sopraan Ruthilde Boesch. Later was in Wenen Robert Holl zijn docent. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was hij voor het laatst te gast op 23 februari 2016, in een programma waarin Thomas Quasthoff poëzie las en Florian Boesch met pianist Justus Zeyen liederen vertolkte op teksten van Heinrich Heine.

Bijgewerkt op woensdag 28 februari 2018