Wie is Alexey Semenenko?

Aleksey Semenenko

viool

Aleksey Semenenko is geboren in Odessa (Oekraïne) en begon zijn vioolstudie op zesjarige leeftijd; al een jaar later voerde hij Vivaldi’s Vioolconcert in a klein uit met het Philharmonisch Orkest van Odessa. Momenteel studeert hij bij Zakhar Bron aan de Hochschule für Musik in Keulen.

Aleksey Semenenko viel al vroeg op door wat het vaktijdschrift The Strad een ‘unparalleled level of refined musicianship and stage presence’ noemde. Hij bewees dat door diverse prijzen te winnen. Nadat hij in 2012 de Young Concert Artists International Auditions won, debuteerde hij met recitals in enkele grote Amerikaanse concertzalen.

Start / pauzeer slideshow

In 2015 bevestigde hij zijn reputatie door tijdens het Koningin Elisabeth Concours de ­tweede prijs te winnen, waarna hij het Belgische publiek voor zich innam bij concerten met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège. Aleksey Semenenko soleerde ook met onder ­andere het Nationaal Philharmonisch Orkest van Rusland, de Moscow Virtuosi, het Kiev Nationaal Orkest en Sinfonietta Hungarica.

In 2015 won hij het Boris Goldstein Vioolconcours alsmede de publieksprijs tijdens het Musical Olympus Festival in Sint-Petersburg. Aleksey Semenenko bespeelt een viool van Carlo Ferdinando Landolfi uit de periode 1760-70, hem ter beschikking gesteld door het Deutsche Stiftung Musikleben-fonds in Hamburg. Hij debuteert bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op maandag 25 januari 2016