Wie is Cecilia Bernardini?

Cecilia Bernardini

viool

Cecilia Bernardini volgde aan het Conservatorium van Amsterdam lessen bij Jan Repko, Vesko Eschkenazy en Ilya Grubert. Ze studeerde cum laude af en vervolgde haar opleiding aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen bij David Takeno. Lessen bij Rachel Podger en Lucy van Dael wekten haar interesse in de historische uitvoeringspraktijk.

Cecilia Bernardini won vanaf jonge leeftijd vele onderscheidingen, van bijvoorbeeld het Prinses Christina Concours, het Davina van Wely Concours en het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Als soliste speelde ze onder leiding van dirigenten als Jurjen Hempel, Jaap ter Linden en Lars Ulrik Mortensen.

Start / pauzeer slideshow

Cecilia Bernardini is concertmeester van het Dunedin Consort in Edinburgh en als gastaanvoerder werkzaam bij ensembles als The King’s Consort, De Nederlandse Bachvereniging en het Orchestra of the Age of Enlightenment.

Als kamermusicus deelt de violiste het podium graag met collega’s als Mirsa Adami, Keiko Shichijo en Rick Stotijn. Met altviolist Giles Francis en celliste Timora Rosler vormt ze het Serafino String Trio.

Bijgewerkt op vrijdag 16 oktober 2015