Wie is Aaron Pilsan?

Aaron Pilsan

piano

De Oostenrijker Aaron Pilsan speelt piano vanaf zijn vijfde en kreeg zijn eerste lessen aan de muziekschool in zijn geboorteplaats Dornbirn. Van 2007 tot 2012 was hij student van Karl-Heinz Kämmerling, eerst aan het Mozarteum in Salzburg en vervolgens aan de Musikhochschule in Hannover waar hij ook lessen volgde bij Vassilia Efstathiadou. Momenteel studeert de pianist bij Lars Vogt.

Hij nam deel aan masterclasses door onder anderen András Schiff en Alfred Brendel. Voor zijn virtuoze en bevlogen spel ontving Aaron Pilsan een aantal onderscheidingen: hij sleepte eerste prijzen in de wacht van concoursen in München, Wenen en Braunschweig.

Start / pauzeer slideshow

In 2011 riep het tijdschrift Fono Forum hem uit tot jong talent van het jaar. Ondertussen gaf Aaron Pilsan vele succesvolle recitals, bijvoorbeeld in de Philharmonie in Berlijn, het Konzerthaus in Wenen en tijdens de bekende muziekfestivals van Schwarzenberg, Schwetzingen, Gstaad, Kissingen en Bregenz.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw maakte Aaron Pilsan zijn debuut toen hij in seizoen 2014/15 door het Wiener Konzerthaus en de Wiener Musikverein was geselecteerd voor de Rising Stars-serie.

Bijgewerkt op dinsdag 13 oktober 2015