Wie is James Way?

James Way

tenor

James Way werd geboren in Sussex, aan de zuidkust van Groot-Brittannië. Hij genoot zijn muzikale opleiding aan King’s College in Londen en bij Susan Waters aan de Guildhall School of Music and Drama in dezelfde stad.

De tenor sleepte een aantal onderscheidingen in de wacht. Zo kreeg hij de Simon Sandbach Award van Garsington Opera en won hij een tweede prijs tijdens de Kathleen Ferrier Awards.

Start / pauzeer slideshow

Hij was Britten-Pears Young Artist en nam deel aan het talentprogramma van het Orchestra of the Age of Enlightenment. Met dit gezelschap voerde de zanger werken van Haydn, Händel en Bach uit.

Op dit moment neemt James Way deel aan Le Jardin des Voix, de academie voor jonge musici van William Christie’s Les Arts Florissants. Bij dit ensemble zong hij de titelrol in Händels opera Acis and Galatea.

James Way werd tevens geëngageerd door bijvoorbeeld de Staatsoper Berlin, het Orchestre de Chambre de Paris, het BBC Symphony Orchestra (tijdens de Last Night of the Proms) en het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Bijgewerkt op vrijdag 19 april 2019