Wie is Louis Schwizgebel?

Louis Schwizgebel

piano

De Zwitsers-Chinese pianist Louis Schwizgebel won op zeventienjarige leeftijd het Internationale Concours van zijn geboortestad Genève en viel twee jaar later in de prijzen tijdens de Young Concert Artists International Auditions in New York. In 2012 behaalde hij de tweede prijs van de Leeds International Piano Competition, waarop de BBC hem uitnodigde voor het New Generation Artists Scheme.

Inmiddels soleerde Louis Schwizgebel bij gezelschappen als het London Philharmonic Orchestra, het Orchestre National de France en het Filharmonisch Orkest van Shanghai. In het huidige seizoen debuteert hij bij onder meer het Philharmonia Orchestra en keert hij terug naar het City of Birmingham Symphony Orchestra.

Zijn opname van concerten van Beethoven met het London Philharmonic Orchestra werd hooggeprezen door het tijdschrift Gramophone. De pianist speelt ook veelvuldig kamermuziek en geeft regelmatig solorecitals. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw maakte Louis Schwizgebel zijn debuut tijdens de Robeco SummerNights 2017, in een trioprogramma samen met violist Benjamin Beilman en cellist Narek Hakhnazaryan.

Bijgewerkt op woensdag 27 maart 2019