Wie is Alain Altinoglu?

Alain Altinoglu

dirigent

Alain Altinoglu werd geboren in een Armeense familie in Parijs en in deze stad volgde hij zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique. Inmiddels is hij aan dit instituut zelf docent orkestdirectie.

Sinds het begin van het seizoen 2016/17 is Alain Altinoglu muzikaal directeur van de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel. Aan dat operahuis leidde hij de afgelopen tijd succesvolle producties van onder meer Wagners Lohengrin, Poulencs Dialogues des Carmélites en Donizetti’s Don Pasquale en een double bill met Bartóks Hertog Blauwbaards burcht en De wonderbaarlijke Mandarijn.

Alain Altinoglu werd als gastdirigent geëngageerd door gezelschappen als de Royal Opera Covent Garden in Londen, de Wiener Staatsoper en de Metropolitan Opera in New York, door de festivals van Bayreuth, Salzburg en Aix-en-Provence en door de drie Parijse operahuizen.

Start / pauzeer slideshow

In de concertzaal werkte hij met bijvoorbeeld de orkesten van Boston, Chicago, Philadelphia en Cleveland, het City of Birmingham Symphony Orchestra, het London Symphony Orchestra, het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra, de Staatskapelle Dresden, het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks en de Wiener Symphoniker en Philharmoniker.

Naast zijn dirigentencarrière verzorgt Alain Altinoglu als pianist ook graag liedrecitals samen met zijn echtgenote, mezzosopraan Nora Gubisch.

Alain Altinoglu maakt vandaag zijn debuut in Het Concertgebouw. Komend seizoen debuteert hij bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op woensdag 20 maart 2019