Wie is Antje Weithaas?

Antje Weithaas

viool

Antje Weithaas genoot haar muzikale opleiding onder andere bij Werner Scholz aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn, aan welk instituut ze inmiddels zelf les geeft. De Duitse violiste won in de beginjaren van haar carrière onder meer het Kreisler Concours in Graz (1987) en het Internationale Bachconcours in Leipzig (1988).

Start / pauzeer slideshow

In de periode daarna debuteerde Antje Weithaas bij tal van orkesten. In Duitsland musiceerde ze met onder meer het Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, de Bamberger Symphoniker en een groot aantal omroeporkesten; internationaal werd ze geëngageerd door bijvoorbeeld het Philharmonia Orchestra, het BBC Symphony Orchestra, het San Francisco Symphony Orchestra en de Los Angeles Philharmonic.

In het huidige seizoen is Antje Weithaas in Nederland te gast bij het Residentie Orkest – in Goebaidoelina’s Offertorium – en – in Bruchs Eerste vioolconcert – bij Het Gelders Orkest. Antje Weithaas speelt op een viool van Peter Greiner uit 2001. In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw was ze verschillende keren eerder te gast, onder meer met het Arcanto Kwartet dat ze vormt met violist Daniel Sepec, altvioliste Tabea Zimmermann en cellist Jean-Guihen Queyras.

Bijgewerkt op donderdag 21 februari 2019