Wie is Elisabeth Brauss?

Elisabeth Brauss

piano

Elisabeth Brauss begon haar pianostudie toen ze zes was bij Elena Levit en werd in 2010 toegelaten tot de Musikhochschule in Hannover, voor lessen bij onder anderen Bernd Goetzke. De pianiste won in de afgelopen jaren onder meer eerste prijzen tijdens de Kissinger KlavierOlymp in Bad Kissingen (2016), het pianoconcours ‘Ton und Erklärung’ in Frankfurt (2015) en het Tonali-concours in Hamburg (2013).

Start / pauzeer slideshow

Elisabeth Brauss ontwikkelde een drukke concertpraktijk en musiceerde inmiddels op de belangrijke podia van steden als Hamburg, Berlijn, Londen, Zürich en Sint-Petersburg. Een aantal orkesten engageerden haar als solist, waaronder de Bochumer en de Dortmunder Symphoniker, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt en het BBC Scottish Symphony Orchestra.

De in 2017 verschenen debuut-cd van de pianiste met werken van Beethoven, Prokofjev, Chopin en Denhoff werd Editor’s Choice in het toonaangevende tijdschrift Gramophone. Elisabeth Brauss maakt momenteel als een van de zes geselecteerde jonge musici deel uit van het New Generation Artists Scheme van de BBC en debuteert vandaag in Het Concertgebouw.

Bijgewerkt op woensdag 20 februari 2019