Wie is Nadia Sirota?

Nadia Sirota

altviool

Nadia Sirota was aan de Juilliard School of Music in haar geboortestad New York leerling van onder anderen Heidi Castleman en Misha Amory. Ze won een aantal prijzen en ontplooide een vruchtbare muzikale carrière. Als solist werd ze uitgenodigd door bijvoorbeeld het Colorado Symphony Orchestra, het Detroit Sym-phony Orchestra en het Orchestre Natio-nal d’Ile-de-France.

Start / pauzeer slideshow

Ze verleende ook haar medewerking aan opnamen van rockbands als Grizzly Bear en Arcade Fire. Als lid van het sextet yMusic deelde Nadia Sirota tijdens een tournee het podium met popicoon Paul Simon. De altvioliste bracht nieuwe muziek in première van een reeks hedendaagse componisten, onder wie Nico Muhly, Bryce Dessner en David Lang.

Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus, zowel op het podium als in de studio, is Nadia Sirota radiomaker. Voor haar serie podcasts Meet the Composer kreeg ze in 2015 de Peabody Award. De website van Pitchfork sprak van ‘the world’s best contemporary classical music podcast’. In Het Concertgebouw maakt Nadia Sirota haar debuut.

Bijgewerkt op woensdag 23 januari 2019