Tomo Keller

viool

Tomo Keller, zoon van Duits-Japanse musici, studeerde aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien en aan de Juilliard School of Music in New York. Hij won prijzen op onder meer het Fritz Kreisler Concours en het Johannes Brahms Concours.

Start / pauzeer slideshow

De violist is te gast op de belangrijke podia en festivals wereldwijd. Zo soleerde hij bij het Beethovenhalle Orchester Bonn, de Sint-Petersburg Camerata, het London Symphony Orchestra en de Wiener Symphoniker en speelde hij kamermuziek tijdens het Schleswig-Holstein Musik Festival en de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.

In de periode 2009-2015 was Tomo Keller tweede concertmeester van het London Symphony Orchestra, in 2014 werd hij benoemd tot concertmeester van het Zweeds Radio Orkest en bij meer dan twintig orkesten in Europa, de Verenigde Staten en Azië werd hij uitgenodigd als gast-concertmeester. Sinds december 2015 is hij concertmeester van de Academy of St Martin in the Fields. Tomo Keller heeft een viool in bruikleen die is gebouwd door Giovanni Battista Guadagnini (Turijn 1778).

Bijgewerkt op maandag 12 november 2018