Wie is Julia Fischer?

Julia Fischer

viool

Julia Fischer won in 1995 – op haar elfde – de Yehudi Menuhin Competition en was als solist te gast bij vele ­orkesten, waaronder het London Philharmonic Orchestra, het Orchestre National de France en het Filharmonisch Orkest van Sint-Petersburg. Bij de Wiener Symphoniker bekleedde ze vorig seizoen een residency, en met cellist Daniel Müller-Schott tourde ze onlangs met het Bayerisches Staatsorchester met Brahms’ Dubbelconcert.

Als fervent kamermusicus richtte de violiste in 2011 het Julia Fischer Kwartet op, met naast altviolist Nils Mönkemeyer ook violist Alexander Sitkovetsky en cellist Benjamin Nyffenegger. Met deze formatie maakte ze begin dit jaar een tournee langs podia in onder meer Leipzig, Londen, Luxemburg en Zürich.

Start / pauzeer slideshow

Julia Fischer is afkomstig uit München en studeerde daar bij Ana Chumanchenco, die ze opvolgde als docent aan de Musikhochschule. Naast viool speelt Julia Fischer op professioneel niveau ­piano: in 2008 debuteerde ze met Griegs Pianoconcert in de Alte Oper in Frankfurt, waar ze recentelijk nog aan de vleugel verscheen in Dvoƙáks Pianokwintet.

Bij haar laatste optreden in Het Concertgebouw, in juli 2015, vertolkte Julia Fischer in de Grote Zaal het Vioolconcert van Chatsjatoerjan met het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart.

Bijgewerkt op dinsdag 23 oktober 2018