Wie is Erik Slik?

Erik Slik

tenor

Erik Slik studeerde aan het conservatorium in Utrecht bij Henry Diemer en wordt momenteel gecoacht door Margreet Honig. In 2009 was hij onder de finalisten van het Christina Deutekom Concours.

Van 2012 tot in 2014 maakte Erik Slik als lyrische tenor deel uit van het zangersensemble van Theater & Philharmonie Thüringen. Hier vertolkte hij rollen in opera’s van Britten, Massenet, Sjostakovitsj en Lehár. Ook werkte hij mee aan een productie van de musical Anatevka.

Start / pauzeer slideshow

Bij De Nationale Opera in Amsterdam was Erik Slik te gast in uitvoeringen van werken van Wagner, Donizetti en Zimmermann; ook vertolkte hij hier de rol van Philippe le Beau in Rob Zuidams Rage d’amours.

Bij de Nederlandse Reisopera zong de tenor onder meer Don Basilio in Mozarts Le nozze di Figaro. In 2016 debuteerde hij in Zuid-Afrika, als Tamino in Die Zauberflöte van Mozart.

In de Grote Zaal van Het Concertgebouw was Erik Slik meerdere keren solist bij de NTR ZaterdagMatinee en in zowel de Grote als de Kleine Zaal was hij eerder te beluisteren als lid van vocaal ensemble Frommermann, waarvan hij sinds 2014 deel uitmaakt.

Bijgewerkt op maandag 25 maart 2019