Wie is Beatrice Rana?

Beatrice Rana

piano

Beatrice Rana verovert in rap tempo de internationale muziekwereld. De Italiaanse pianiste studeerde bij Benedetto Lupo in Monopoli en Arie Vardi in Hannover en kwam in 2011 voor het eerst in de publieke belangstelling door het winnen van het Concours Musical International de Montréal. In 2013 behaalde ze de tweede prijs en de publieksprijs bij de Van Cliburn International Piano Competition.

Start / pauzeer slideshow

In 2015 werd ze verkozen tot BBC New Generation Artist en het jaar erop kreeg ze een Fellowship van de Borletti-Buitoni Trust. Het seizoen 2016/17 vormde een mijlpaal in Beatrice Rana’s carrière met de release van Bachs Goldberg-variaties. De cd kwam binnen op nummer 1 van de UK Classical Charts, kreeg wereldwijd veel lof toegezwaaid en werd bekroond met de Gramophone Young Artist of the Year Award.

Naast een reeks internationale recitals (waaronder in de serie Meesterpianisten in Het Concertgebouw) trad ze recentelijk bijvoorbeeld op met Andrew Davis en het BBC Symphony Orchestra bij de BBC Proms en met de Los Angeles Philharmonic onder Vasily Petrenko. Beatrice Rana debuteert bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op dinsdag 25 september 2018