Wie is Rachel Podger?

Rachel Podger

viool

Rachel Podger ontwikkelde zich na haar studie aan onder meer Guildhall School of Music and Drama in Londen tot een toonaangevend vertolker van muziek uit de Barok en de Klassieke Periode.

In 2015 kreeg ze de Royal Academy of Music/Kohn Foundation Bach Prize. De violiste musiceerde met vele bekende oudemuziekgezelschappen, waaronder The English Concert, het Orchestra of the Age of Enlightenment, de Academy of Ancient Music, I Fagiolini, het Philharmonia Baroque Orchestra, Tafelmusik en Holland Baroque. Ze werkte met dirigenten als Jordi Savall en Masaaki Suzuki.

Sinds 2005 is Rachel Podger artistiek leider van het Brecon Baroque Festival, en in 2007 richtte ze bovendien haar eigen gezelschap op: Brecon Baroque. Ze trad daarmee onder meer op tijdens het festival van Edinburgh, in 2017.

Start / pauzeer slideshow

Haar opnamen werden bekroond met onder meer de Gramophone Award, de BBC Music Magazine Award en de Diapason d’Or. Een van haar recente projecten is een samenwerking met het vocale ensem­ble VOCES8, waarin barokmuziek wordt gecombineerd met hedendaagse koormuziek van Owain Park, Jonathan Dove en James MacMillan.

Rachel Podger geeft les aan de Royal Academy of Music in Londen, het Royal Welsh College of Music and Drama in Cardiff en de Juilliard School of Music in New York.

In de Kleine Zaal was ze voor het laatst te gast op 6 november 2008, met een Bach-recital met klavecinist Gary Cooper.

Bijgewerkt op woensdag 18 juli 2018