Van Kuijk Kwartet

kwartet

De vier musici van het Van Kuijk Kwartet, opgericht in 2012, waren als ensemble in de leer bij het Ysaÿe Kwartet. Ook volgden ze lessen bij Günter Pichler en leden van het Alban Berg Kwartet, het Artemis Kwartet en het Hagen Kwartet.

Het viertal kreeg in 2015 een eerste prijs en twee speciale prijzen tijdens de Wigmore Hall International String Quartet Competition. Ook won het het Internationaal Kamermuziekconcours van Trondheim. In het huidige seizoen neemt het Van Kuijk Kwartet deel aan de ECHO Rising Stars-serie en is het voor het tweede jaar achtereen BBC New Generation Artist.

In Aix-en-Provence was het bovendien laureaat van de festivalacademie. Het Van Kuijk Kwartet maakte in de afgelopen jaren een reeks debuten in bekende concertzalen als de Philharmonie in Berlijn, het Wiener Konzerthaus en de Wiener Musikverein, de Tonhalle in Zürich en het Auditorium van het Louvre in Parijs.

In seizoen 2016/17 debuteerde het ensemble in Hongkong, Australië en Taiwan en in het najaar van 2017 tourde het door Noord-Amerika. De debuut-cd uit 2016 met vertolkingen van Mozart kreeg een Choc de Classica en een Diapason d’Or Découverte; de tweede cd van het Van Kuijk Kwartet bevat muziek van Debussy, Ravel en Chausson.

Bijgewerkt op maandag 28 mei 2018