MDR Rundfunkchor

koor

De geschiedenis van het MDR Rundfunkchor gaat terug tot 1924, toen het gezelschap onder de naam Leipziger Oratorienvereinigung in het leven werd geroepen. De huidige titel kreeg het koor in 1946, toen het deel ging uitmaken van de Mitteldeutsche Rundfunk in Leipzig.

Voor de uitvoering en uitzending van vocaalsymfonisch repertoire werkt het MDR Rundfunkchor samen met tal van grote orkesten, binnen en buiten de grenzen van Duitsland. Het koor is vaste muzikale partner van het MDR Sinfonieorchester onder leiding van chef-dirigent Kristjan Järvi. In de loop der jaren werkte het mee aan meer dan 200 lp- en cd-opnamen.

Naast de symfonische concerten treedt het koor ook geregeld a cappella op. Het repertoire omvat meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis, en diverse hedendaagse componisten schreven nieuw werk voor de zangers. Sinds seizoen 2015/16 is Risto Joost artistiek leider en dirigent van het MDR Rundfunkchor.

In Het Concertgebouw was het koor eerder te horen in 2010 in Beethovens Missa solemnis met het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Bijgewerkt op dinsdag 22 mei 2018