Wie is Christoph Sietzen?

Christoph Sietzen

slagwerk

Christoph Sietzen woont in Luxemburg maar werd geboren in Salzburg. Op twaalfjarige leeftijd debuteerde hij op de Salzburger Festspiele. Tijdens zijn muzikale opleiding volgde hij niet alleen slagwerklessen, maar bekwaamde hij zich ook op contrabas en klavecimbel. Repertoire uit de Barok heeft zijn speciale interesse.

Start / pauzeer slideshow

Met virtuoos spel en een sterke podiumuitstraling maakte de slagwerker in de afgelopen jaren snel naam op de internationale concertpodia. Hij was prijswinnaar tijdens het toonaangevende ARD Concours in München en kreeg de Pizzicato Supersonic Award voor zijn eerste solo-cd. Deze bevat onder meer een interpretatie van Attraction, dat componist Emmanuel Séjourné speciaal voor hem schreef.

Christoph Sietzen speelde in recente seizoenen op tal van bekende podia, waaronder het Wiener Konzerthaus, de Herkulessaal in München en Suntory Hall in Tokio. Ook trad hij op met gezelschappen als het WDR Sinfonieorchester en het Mozarteum­orchester Salzburg. Christoph Sietzen maakt deel uit van The Wave Quartet.

Bijgewerkt op zondag 29 april 2018