Wie is Eric Schneider?

Eric Schneider

piano

Naast zijn opleiding wiskunde studeerde Eric Schneider piano aan de Musikhochschule in Keulen. Na het afronden van deze studie specialiseerde hij zich bij Hartmut Höll in de kunst van het liedbegeleiden.

Veel muzikale inspiratie ontleende Eric Schneider aan de pianisten Alfred Brendel en Paul Badura-­Skoda en de zangers Elisabeth Schwarzkopf en Dietrich Fischer-Dieskau. Bij Rolf Reuter in Berlijn studeerde hij orkestdirectie.

Start / pauzeer slideshow

Te gast in concertzalen in Europa, Amerika en Azië en in de opnamestudio werkt Eric Schneider intensief samen met zangers als Matthias Goerne en ­Christiane Oelze. Als solist verzorgde de pianist recitals in onder meer het Festspielhaus Baden-­Baden, tijdens de Bad Kissinger Sommer en in het ­kader van het Klavier-Festival Ruhr.

Een recente solo-­cd bevat werken van Janáček, Schumann en Beethoven. Naast zijn werk als uitvoerend ­musicus geeft Eric Schneider graag les; aan de Universität der Künste in Berlijn heeft hij sinds 2009 een eigen liedklas.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw begeleidde hij eerder recitals van Christoph Genz (2000), Christine Schäfer (2003) en Anna Prohaska (2015).

Bijgewerkt op dinsdag 27 maart 2018