Wie is Christoph Prégardien?

Christoph Prégardien

De Duitse lyrische tenor Christoph ­Prégardien bouwde in de afgelopen decennia een ­grote carrière op in opera, oratorium en vocaal-­symfonisch werk en geniet speciale bekendheid wegens zijn vertolkingen van het ­liedrepertoire en van de evangelistenpartij in de Passionen van Johann Sebastian Bach.

De zanger deed zijn eerste muzikale ervaringen op als lid van de Limburger Domsingknaben. Later volgde hij lessen bij Carla Castellani en Alois Treml en ­maakte hij deel uit van de liedklas van Hartmut ­Höll. Als liedzanger gaf Christoph Prégardien acte de ­présence tijdens vele prestigieuze festivals en als solist werd hij uitgenodigd door bekende ­orkesten als de Staatskapelle Dresden, het Philharmonia Orchestra in Londen, de Berliner en de Wiener Philharmoniker en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Start / pauzeer slideshow

In 2012 maakte Christoph Prégardien ook zijn debuut als dirigent, in een Europese tournee met Le Concert Lorrain en het Nederlands Kamerkoor met Bachs Johannes-­Passion, onder meer uitgevoerd in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De zanger werkte mee aan meer dan honderddertig cd-opnamen en werd daarvoor onderscheiden met de Edison en de Diapason d’Or.

Naast zijn loopbaan als uitvoerend musicus verzorgt hij regelmatig masterclasses en geeft hij les aan de Musikhochschule in Keulen. Het vorige recital van Christoph ­Prégardien in de Kleine Zaal van Het Concert­gebouw was een Schumann-programma op 17 november 2015 met pianist Julius Drake.

Bijgewerkt op dinsdag 27 maart 2018