Wie is Calogero Palermo?

Calogero Palermo

klarinet

Calogero Palermo uit Sicilië is soloklarinettist van het Koninklijk Concertgebouworkest sinds augustus 2015. Na zijn opleiding aan het conservatorium van Palermo en bij Thomas Friedli in Genève werd hij aangenomen als soloklarinettist van het Orchestra del Teatro V. Bellini in Catania, Sicilië.

Van 1997 tot 2008 en van 2012 tot 2015 was hij soloklarinettist van het Orchestra Teatro Opera di Roma. Tijdens de tussenliggende jaren was hij werkzaam in het Orchestre National de France. Hij remplaceerde onder meer bij het Orchestra Filarmonica della Scala di Milano en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Start / pauzeer slideshow

Calogero Palermo maakte internationaal naam als solist en kamermusicus. Hij trad op in onder meer Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Tunesië, Rusland, China, Taiwan, Japan en de VS. Hij was regelmatig als solist te horen via radio- en tv-zenders in Italië, Frankrijk en Roemenië, bijvoorbeeld als solist in Webers Eerste klarinetconcert op RaiTrade.

Calogero Palermo geeft regelmatig masterclasses. Hij schreef de didactische methode Soli d'orchestra met revisies en arrangementen voor klarinet en piano van bekende werken.

Bijgewerkt op maandag 25 februari 2019