Wie is Zvi Plesser?

Zvi Plesser

cello

Zvi Plesser studeerde aan de Juilliard School of ­Music in New York en in zijn geboorteland Israël; zijn docenten waren ­Zara Nelsova, Zvi ­Harel en ­David Soyer. Hij maakte zijn professionele ­podium­debuut op ­zeventienjarige leeftijd in Carnegie Hall in New York.

Een ander belangrijk moment in de eerste ­jaren van zijn carrière was het winnen van de eerste prijs van de Washington International Compe­tition. Inmiddels is Zvi Plesser een regelmatig ­terugkerende gast van ­bekende concertzalen en orkesten. Hij soleerde bij bijvoorbeeld de Academy of Ancient Music, de Symphoniker Hamburg, het National Sym­phony Orchestra in Washington DC en het ­Israëlisch Filharmonisch Orkest.

Start / pauzeer slideshow

In januari 2015 was hij te gast bij de Berliner Philharmoniker en in 2016 tourde hij met Israel ­Camerata door Australië en Thailand. De cellist speelde daarnaast kamermuziek in bijvoorbeeld het Wiener Konzerthaus, de Philhar­monie Berlin, de Salle Pleyel in ­Parijs en Wig­more Hall in Londen.

Naast zijn werk als uitvoerend ­musicus is Zvi Plesser sinds 2011 artistiek ­leider van het ­Voice of Music Festival in Kfar Blum, Noord-­Galilea; met onver­wachte en uitdagende ­programma’s gaf hij dit oudste kamermuziek­festival van Israël een nieuwe ­artistieke impuls.

Bijgewerkt op donderdag 1 maart 2018