Wie is Lucie Horsch?

Lucie Horsch

blokfluit

Lucie Horsch is op haar achttiende al een veel­gevraagd solist in binnen- en buitenland. Ze groeide op in een muzikale familie en kreeg vanaf haar vijfde blokfluitles aan de muziekschool in Amsterdam. Toen ze negen was, baarde ze opzien met een optreden tijden het AVRO Kinder­prinsengrachtconcert met het JeugdOrkest ­Nederland.

Bij het Prinses Christina Concours 2012 won ze de eerste prijs tijdens de nationale finale. In 2011 werd ze toe­gelaten aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, voor blokfluit bij Walter van Hauwe en voor piano bij Marjès Benoist. Inmiddels combineert Lucie Horsch haar blokfluitstudie met een pianostudie bij Jan Wijn. Ze was daarnaast zeven jaar lang lid van het Nationaal Kinderkoor.

Start / pauzeer slideshow

In het huidige concertseizoen debuteert Lucie Horsch bij on­der meer de Academy of Ancient Music, het Orkest van de Achttiende Eeuw, B’Rock, het Re­sidentie Orkest, Het Gelders Orkest en het Staatsorchester Kassel. Verder weg ontving ze uitnodigingen van het Los Angeles Chamber Orchestra, het ­Manitoba Chamber Orchestra en het Macao Orchestra. Met luitist Thomas Dunford start ze een nieuwe ­samenwerking met optredens in Hannover, Zürich en Linz.

Haar eerste cd, met werken van Vivaldi, verscheen in oktober 2016 bij Decca. Datzelfde najaar kreeg Lucie Horsch de Concertgebouw Young Talent Award, nadat ze in 2010 al de Concertgebouw Talentenjacht (voorloper van het Koninklijk Concertgebouw Concours) had gewonnen. Mede dankzij een bijdrage van het Prins Bernhard Cul­tuur­fonds speelt ze op blokfluiten gebouwd door Fred Morgan, Doris Kulossa, Stephan Ble­zinger en Seiji Hirao. Ook bespeelt ze een spe­ciaal voor haar ontworpen tenorfluit uit Japan.

Bijgewerkt op donderdag 1 maart 2018