Arod Kwartet

kwartet

Het Arod Kwartet bestaat sinds 2013 en wist drie jaar later internationale bekendheid te ver­werven met het winnen van het fameuze ARD Concours in München. Het Franse ensemble sleepte ook al eerste prijzen in de wacht tijdens het Carl Nielsen Kamermuziekconcours in Ko­pen­hagen (2015) en de European Chamber Music Competition (2014).

Start / pauzeer slideshow

Momenteel maakt het Arod Kwartet deel uit van het BBC New Generation Artists Scheme. In het huidige seizoen zijn de ­musici onder meer te gast in Wigmore Hall in Londen en de Tonhalle in Zürich. Het Arod Kwartet ontving uitnodigingen van bekende festivals zoals die van Verbier, Montreux, Aix-en-Provence, Rheingau en Bremen.

Naast mu­ziek uit het verleden speelt het ensemble graag hedendaags werk. In 2017 bracht het een nieuw strijkkwartet van componist Benjamin Attahir in ­première. Rond dezelfde tijd verscheen de eerste cd van het viertal, met vertolkingen van werk van Mendelssohn. De vier strijkers worden gekleed door het Parijse modehuis Blandin & Delloye. Ze ­debuteren vandaag in Het Concertgebouw en keren volgend seizoen terug in de Kleine Zaal in het kader van de serie Rising Stars.

Bijgewerkt op woensdag 28 februari 2018