Wie is Isabelle Moretti?

Isabelle Moretti

harp

Isabelle Moretti won prijzen tijdens belangrijke concoursen in Zwitserland, Duitsland en Israël en bouwde een grote carrière op. De Franse harpiste wordt geregeld uitgenodigd in bekende concertzalen als de Wigmore Hall in Londen, Musée d’Orsay in Parijs en de Alice Tully Hall van het Lincoln Center in New York.

Tijdens de ­Rencontres Musicales d’Évian trad ze op samen met cellist Mstislav Rostropovich. Als soliste werd Isabelle Moretti geëngageerd door bijvoorbeeld het Israëlisch Filharmonisch Orkest, het Sym­phonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Orchestre de la Suisse-Romande, het Orchestre National de Lyon, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, I Solisti di Zagreb, het Philharmonisch Orkest van Warschau en het ­Atlanta Symphony Orchestra.

Start / pauzeer slideshow

Isabelle Moretti's repertoire reikt van de achttiende eeuw via de eerste werken voor pedaalharp tot de hedendaagse muziek: ze bracht harpconcerten van onder anderen Philippe Hersant, Michèle Reverdy en Karol Beffa in première. Kamermuziek speelde Isabelle Moretti met collega’s als hoboïst François Leleux, ­fluitiste Magali Mosnier, ­sopraan Felicity Lott en het Ebène Kwartet.

Haar zeer gevarieerde discografie werd meermaals bekroond. De harpiste studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs. Aan dit instituut geeft ze inmiddels zelf les; ook is ze gastdocent aan het Royal College of Music in Londen.

Bijgewerkt op woensdag 20 december 2017