Wie is André Schuen?

Andrè Schuen

bariton

Andrè Schuen groeide op in Zuid-Tirol, Italië. In zijn jeugdjaren was hij een fanatiek cellist, maar uiteindelijk koos hij voor een zangopleiding. De bariton studeerde aan het Mozarteum in Salzburg bij onder anderen Wolfgang Holzmair. Hij startte zijn carrière met het winnen van een reeks onderscheidingen.

Voor zijn debuut-cd met liederen van Schumann, Wolf en Martin kreeg hij in 2016 een Echo Klassik Preis. Tussen 2010 en 2014 was Andrè Schuen lid van het vaste zangersensemble van de Oper Graz.

Start / pauzeer slideshow

Hij onderhoudt ook nauwe banden met het Theater an der Wien; hier vertolkte hij onder andere de titelrol in Mozarts Don Giovanni – een partij die hem na aan het hart ligt en die hij onlangs ook vertolkte aan de Opéra National de Lorraine in Nancy en aan het Grand Théâtre de Luxembourg.

Andrè Schuen zingt ook graag in vocaalsymfonisch repertoire en was daarmee te gast bij de Berliner Philharmoniker en het Zweeds Radio Symfonie Orkest. Liedrecitals gaf hij onder meer in Wigmore Hall in Londen en het Konzert­haus in Wenen en tijdens de Schubertiade van Hohenems. Afgelopen zomer maakte de zanger zijn Amerikaanse debuut, tijdens de festivals van Tanglewood en Aspen, en vandaag debuteert hij in Het Concertgebouw.

Bijgewerkt op woensdag 20 december 2017