Wie is Enrico Pace?

Enrico Pace

piano

Enrico Pace studeerde piano bij Franco Scala, eerst aan het Rossini Conservatorium in Pesaro en later aan de Accademia Pianistica Incontri col Maestro in Imola; daarnaast studeerde hij orkestdirectie en compositie. De carrière van de Italiaanse pianist nam een grote vlucht toen hij in 1989 het tweede Internationale Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht won.

Naast zijn vele solorecitals – onder andere meermaals in de serie Meesterpianisten – werd Enrico Pace geëngageerd door orkesten als het London Symphony Orchestra, de Bamberger Symphoniker en het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. In Nederland soleerde hij bij onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Start / pauzeer slideshow

Als kamermusicus werkte Enrico Pace bijvoorbeeld samen met het Prometeo Kwartet, cellist ­Daniel Müller-Schott en de violisten Frank Peter Zimmermann en Leonidas Kavakos. Met laatst­genoemde legde de pianist in 2013 de complete sonates voor viool en piano van Beethoven op cd vast; ook voerden ze deze in seizoen 2012/13 samen uit in Het Concertgebouw.

Het laatste optreden van Enrico Pace in de Kleine Zaal was een recital met celliste Quirine Viersen tijdens de Robeco SummerNights 2017. Met Liza ­Ferschtman trad de pianist al verschillende ­keren op in Het Concertgebouw.

Bijgewerkt op donderdag 11 januari 2018