Wie is Kristian Bezuidenhout?

Kristian Bezuidenhout

fortepiano

Kristian Bezuidenhout werd geboren in Zuid-Afrika, groeide op en begon zijn pianostudie in Australië, vervolgde zijn opleiding in New York en woont in Londen. Hij studeerde piano bij Reek Penners, fortepiano bij Malcolm Bilson en klavecimbel bij Arthur Haas. In 2001 won hij zowel de jury- als de publieks­prijs tijdens de Internationale Fortepiano­competitie in Brugge, wat zijn internationale doorbraak betekende.

Kristian Bezuidenhout trad als solist op met het Chamber Orchestra of Europe, Combattimento Consort, Les Arts Florissants, het Orchestre des Champs-Elysées, het Chicago Symphony Orchestra en het Gewandhausorchester Leipzig. Als dirigent vanaf het klavier leidde hij onder meer het Orkest van de Achttiende Eeuw, The English Concert, Collegium Vocale Gent en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Start / pauzeer slideshow

Kristian Bezuidenhout werkte samen met onder anderen John Eliot Gardiner, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen, Trevor Pinnock, Giovanni Antonini, Anne Sofie von Otter, Carolyn Sampson en Mark Padmore. Met ingang van het huidige seizoen is hij artistiek leider van het Freiburger Barockorchester en eerste gastdirigent van The English Concert.

Bij zijn vorige optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, op 8 april, bespeelde Kristian Bezuidenhout het klavecimbel in een programma met werken van Bach, Biber en Froberger met violiste Isabelle Faust.

Bijgewerkt op woensdag 18 juli 2018