Wie is Victor Julien-­Laferrière?

Victor Julien-­Laferrière

cello

Victor Julien-­Laferrière begon zijn cellostudie bij René Benedetti, waarna hij verder studeerde bij Roland Pidoux aan het Conservatoire de ­Paris, bij Heinrich Schiff aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en bij Clemens Hagen aan het Mozarteum in Salzburg.

Ook studeerde hij in deze periode aan de Seiji Ozawa International Academy Switzerland. Afgelopen 4 juni won Victor Julien-Laferrière de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel. Hij soleerde bij orkesten als het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Nationaal Orkest van België en Brussels Philharmonic, maar ook bij orkesten in Bogota en Sint-Petersburg.

Start / pauzeer slideshow

Daarnaast was de cellist te gast in concertzalen als het ­Théâtre des Champs-Elysées en het auditorium van het Louvre in Parijs en BOZAR in Brussel, evenals op festivals in onder meer Kuhmo en Tokio. Hij speelde kamermuziek met onder anderen Renaud Capuçon en vormt een pianotrio met ­pianist Adam Laloum en violiste Mi-Sa Yang.

In de Kleine Zaal van Het Concertgebouw debuteerde Victor Julien-Laferrière op 9 oktober jongstleden, toen hij inviel voor Harriet Krijgh in een kamermuziekprogramma met Baiba en ­Lauma Skride en Lise Berthaud.

Bijgewerkt op dinsdag 28 november 2017