Wie is Ronald Brautigam?

Ronald Brautigam

piano

Ronald Brautigam bespeelt zowel moderne instrumenten als fortepiano. Hij won vele prijzen, waaronder de Nederlandse Muziekprijs (1984), een MIDEM Classical Award (in 2010, voor zijn reconstructie van Beethovens Pianoconcert WoO4), meerdere Edisons en de Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik 2015.

Ronald Brautigam studeerde bij de legendarische Rudolf Serkin en soleerde bij orkesten als het London Philharmonic Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, orkesten in Japan, Hong Kong en Australië, het Boedapest Festival Orkest, het Orchestre National de France en het Gewandhausorchester Leipzig.

Start / pauzeer slideshow

Als fortepianist trad hij op met onder meer het Orchestra of the Age of Enlightenment, Tafelmusik, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Freiburger Barockorchester en de Wiener Akademie. In 2009 begon een samenwerking met Die Kölner Akademie die tot dusver resulteerde in opnamen van Mozarts complete pianoconcerten op fortepiano.

De veelgeroemde discografie van Ronald Brautigam bevat het complete werk voor piano solo van Mozart, Haydn én Beethoven op fortepiano, maar ook concerten van Hindemith, Sjostakovitsj en Martin uitgevoerd met het Koninklijk Concertgebouworkest en kamermuziek met violiste Isabelle van Keulen.

Sinds 2011 geeft Ronald Brautigam les aan de Musikhochschule in Basel. Op 27 januari jl. soleerde de pianist tijdens Het Zondagochtend Concert in het Concertino van Henriëtte Bosmans met het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart.

Bijgewerkt op zondag 24 maart 2019