Wie is Ronald Brautigam?

Ronald Brautigam

piano

Ronald Brautigam ontwikkelde zich tot een vooraanstaand pianist en fortepianist. Hij won onder meer de -Nederlandse Muziekprijs (1984), een MIDEM Classical Award (in 2010, voor zijn reconstructie van Beethovens piano-concert WoO4), meerdere Edisons en de Jahrespreis der deutschen Schallplattenkritik 2015.

Ronald Brautigam studeerde bij de legendarische Rudolf Serkin en soleerde bij orkesten als het London Philharmonic Orchestra, het BBC Philharmonic Orchestra, het Boedapest Festival Orkest, het Orchestre National de France en het Gewandhausorchester Leipzig. Als fortepianist trad hij op met onder meer het Orchestra of the Age of Enlightenment, Tafelmusik, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Freiburger Barockorchester en de Wiener Akademie.

Start / pauzeer slideshow

Met Die Kölner Akademie nam Ronald Brautigam Mozarts complete pianoconcerten op op fortepiano. De discografie van Ronald Brautigam bevat het complete werk voor piano solo van Mozart, Haydn én Beethoven op fortepiano, maar ook concerten van Hindemith, Sjostakovitsj en Martin uitgevoerd met het Koninklijk Concertgebouw-orkest en kamermuziek met violiste Isabelle van Keulen. Sinds 2011 geeft Ronald Brautigam les aan de Musikhochschule in Basel.

Het vorige optreden van de pianist in Het Concertgebouw was een uitvoering van Beethovens Vijfde pianoconcert met het Concertgebouw Kamerorkest in Het Zondagochtend Concert van 5 mei jongstleden.

Bijgewerkt op woensdag 22 mei 2019