Wie is Thomas Vanderveken?

Thomas Vanderveken

presentator

Sinds het Koninklijk Concertgebouworkest in 2014 de concertserie Essentials startte, zijn de eigenwijze presentaties van de Vlaamse presentator Thomas Vanderveken een vast programmaonderdeel.

Thomas Vanderveken studeerde muziektheorie en piano aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, een opleiding die hij niet afmaakte. Hij begon zijn tv-carrière als acteur in de tv-serie Spoed en als presentator bij VTM-jeugdzender JIMtv in 2001. Sinds 2003 is hij presentator bij de VRT, waar hij bekendheid verwierf met reportages voor Vlaanderen Vakantieland en als spelleider in Vriend of Vijand en Mercator.

Start / pauzeer slideshow

Zijn eerste liveshow, Steracteur Sterartiest, werd een kijkcijferhit. Tussen 2008 tot 2016 voorzag hij jaarlijks het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker van televisiecommentaar. Ook verslaat hij sinds jaar en dag de Koningin Elisabethwedstrijd.

De laatste jaren is Thomas Vanderveken vooral bekend van het spelprogramma Beste vrienden en de talkshow Alleen Elvis blijft bestaan, waarvan hij zelf het format mee ontwikkelde.

Bijgewerkt op maandag 25 maart 2019