Wie is James Gaffigan?

James Gaffigan

dirigent

Na het behalen van de eerste prijs van de Sir ­Georg Solti International Conducting Competi­tion in 2004 groeide de roem van James Gaffigan snel. De Amerikaan was assistent-dirigent van Franz Welser-Möst bij The Cleveland Orchestra en associate conductor bij de San Francisco Symphony, een positie die speciaal voor hem gecreëerd was.

Sinds 2011 is hij chef-dirigent van het Luzerner Sinfonieorchester. James Gaffigan werd in 2011 vaste gastdirigent van het Radio ­Filharmonisch Orkest en bekleedt sinds 2013 ­dezelfde positie bij het Gürzenich-Orchester in Keulen. Naast deze vaste posities is James Gaffigan een graag geziene gastdirigent bij orkesten en operagezelschappen in heel Europa, de ­Verenigde Staten en Azië.

Start / pauzeer slideshow

Recentelijk leidde hij bijvoorbeeld de New York Philharmonic en de Los Angeles Philharmonic, het Dallas Symphony ­Orchestra, het Orchestre de Paris, een productie van Mozarts Don Giovanni bij de Bayerische Staatsoper en voorstellingen van Le nozze di ­Figaro van dezelfde componist bij de Wiener Staatsoper. James Gaffigan debuteert bij het ­Koninklijk Concertgebouworkest.

Bijgewerkt op donderdag 23 november 2017