philharmonie zuidnederland

orkest

De philharmonie zuidnederland ontstond in april 2013 uit een fusie tussen Het Brabants ­Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Het gezelschap heeft zich inmiddels bewezen als flexibel en ambitieus symfonieorkest. Naast de concerten onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss musiceert de philharmonie zuidnederland met gastdirigenten als Hartmut Haenchen, Hans Graf, Claus Peter Flor en Philippe Herreweghe.

Vaste samenwerkingen zijn er met Opera Zuid, het Internationaal Vocalisten Concours ’s-Hertogenbosch en Musica Sacra in Maastricht. Educatie is een belangrijke pijler, met programma’s als Lejo ontdekt het orkest en Nieuwsgierige neus voor de kleuters, en voor de wat oudere jeugd de projecten Join the Beat en Tussen Kunst & Klank.

Start / pauzeer slideshow

Omroep L1 en Omroep Brabant maakten recentelijk een negendelige tv-serie onder de titel ­Gedreven maatwerk: bij philharmonie zuidnederland voor en achter de schermen. Het orkest fungeert bovendien als symfonisch laboratorium van het Maastricht Centre for the Innovation of Classical Music (MCICM).

De meest recente optredens van het orkest in Het Concertgebouw waren twee verschillende Robeco SummerNights afgelopen juli, Het Zondagochtend Concert van 3 december 2017 met pianist Hannes Minnaar en een kerstprogramma met de Wiener Sängerknaben.

Bijgewerkt op vrijdag 23 maart 2018