Wie is Henk Neven?

Henk Neven

bariton (Christus)

Henk Neven kreeg een Borletti-Buitoni Trust Fellowship, maakte deel uit van het BBC Radio 3 New Generation Artists Scheme en ontving in 2011 de Nederlandse Muziekprijs. Hij vertolkt hoofdrollen in opera’s van Monteverdi tot en met Messiaen bij gezelschappen als de Staatsoper Berlin, de Opéra National de Paris, De Munt in Brussel en De Nationale Opera.

Bij het Orkest van de Achttiende Eeuw was de bariton, onder andere in de Grote Zaal van Het Concertgebouw, eerder te horen als Il Conte d’Almaviva in Mozarts Le nozze di Figaro (2015) en als Publio in diens La clemenza di Tito (2017).

Start / pauzeer slideshow

Liedrecitals gaf hij meermaals in Wigmore Hall in Londen en in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, en hij soleerde bij bijvoorbeeld het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, de Nederlandse Bachvereniging, het Orchestra of the Age of Enlightenment en Les Talens Lyriques.

Vorig jaar kwam de nieuwste cd van Henk Neven uit, getiteld From Russia with Love en opgenomen met zijn broer, cellist Jan Bastiaan Neven, en pianist Hans Eijsackers.

Bijgewerkt op maandag 25 maart 2019