Wie is Duncan Ward?

Duncan Ward

dirigent

De Brit Duncan Ward studeerde van 2012 tot 2014 op voorspraak van Sir Simon Rattle aan de Karajan-Akademie van de Berliner Philharmoniker. De afgelopen paar jaar maakte hij belangrijke debuten bij het Radio Symphonieorchester Wien, het Scottish Chamber Orchestra, ­Ensemble intercontemporain en Ensemble Modern.

In Peking dirigeerde hij in 2013 een ­internationale sterrencast in de Chinese première van Brittens Peter Grimes en afgelopen juli debuteerde hij met het Orchestre de Paris op het festival van Aix-en-Provence. Onder de orkesten waarmee de jonge dirigent dit seizoen voor het eerst werkt zijn de Dresdner Philharmonie, het Nationaal Orkest van België en het Trondheim Symfonieorkest.

Start / pauzeer slideshow

Herhaalbezoeken brengen hem bij het BBC Philharmonic en het BBC Symphony Orchestra, de Bamberger Symphoniker, de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen (Schubert-­residency) en Glyndebourne on Tour (Brett Deans opera Hamlet). Sinds 2015 is Duncan Ward chef-dirigent van Sinfonia Viva, een veelzijdig Brits orkest dat zich onder zijn leiding al waagde aan vele verrassende projecten.

Ook is hij associate conductor van het National Youth Orchestra of Great Britain. In 2005 won Duncan Ward de BBC Young Composers Competition en zijn composities werden inmiddels uitgevoerd door bijvoorbeeld The Sixteen, het Endymion Ensemble en het London Symphony Orchestra. Bij het Residentie Orkest stond Duncan Ward al eerder op de bok, maar in Het Concertgebouw maakt hij zijn debuut.

Bijgewerkt op donderdag 23 november 2017